Jövő évi költségvetés nem osztogatásról szól

A kormány benyújtotta a 2017. évi költségvetés tervezetét. Az első elemzések, és ezt a kormány sem igyekezett cáfolni, arról szóltak, hogy a kabinet elengedte a gyeplőt, és választási költségvetés készült. Az oktatásra, egészségügyre és a társadalombiztosítási, jóléti kiadásokra 592 milliárd forint többletet szánnak - a nemzetgazdasági miniszter bejelentése alapján. A Policy Agenda azt nézte meg, hogy valóban „osztogatásról” szól-e a jövő év.

2016. 05. 04.  Folytatás

Mit ad a Fidesz a nyugdíjasoknak?

A 2017. évi költségvetés kapcsán bejelentette a kormány, hogy jövőre 0,9%-kal nőnek a nyugdíjak. Az érdekvédelmi szervezetek felháborodtak, az ellenzék cinikusnak minősítette, miközben a kabinet és a kormánypártok a törvény szövegével védekeznek, illetve az alapvető élelmiszerek áfa csökkentését emlegetik. A Policy Agenda megnézte, hogy mi is történt a nyugdíjasokkal 2010 óta.

2016. 04. 27.  Folytatás

LÉTMINIMUM: 2015

Az általunk 2015-re számított létminimum összege - a módszertan szerint - azt mutatja, hogy mekkora jövedelem szükséges egy háztartásnak ahhoz, hogy biztosíthassa tagjai számára a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény - a társadalom adott fejlettségi szintjén konvencionálisan megfelelőnek minősülő - szükségletek kielégítését. Az általunk is kimutatott létminimum tehát nem szegénységi küszöb, hanem olyan jövedelem, amely az alapvető szükségleteken túli igények kielégítését is lehetővé teszi.

2016. 04. 19.  Folytatás

JÖN... JÖN... JÖN...

Holnap 14 órakor sajtótájékoztató keretében bemutatjuk a 2015. évi létminimum-számítás eredményét. Kiderül, hogy hányan éltek tavaly a létminimum összege alatt. Kiderül hány család van, ahol van kereső, de a család bevétele nem éri el a létminimum összegét.

 

Holnap jönnek az adatok...

Kövessen minket a Facebookon.

2016. 04. 18. 

A vasárnapi zárvatartás visszavonása végleg elvette a KDNP politikai karakterét

Vasárnapi zárvatartás kérdésében egyértelműen politikai hátraarcot csinált a Fidesz, mindezt úgy, hogy közben arra sem pazarolt időt, hogy ne hagyja hátra sajátjait. A KDNP számára ez volt „az ügy”, és ezért is tudta 2015-ben áterőltetni a nagyobbik kormánypárton. A Policy Agenda elemzésében azt vizsgálta meg, hogy a kormánykoalíció szempontjából mit jelent ez a kérdés.

2016. 04. 13.  Folytatás