Orbán menekülési forgatókönyvei

Veszprémben tartott időközi országgyűlési képviselő választás váratlan eredményt hozott. A kormánypárt kétharmada, amely főleg szimbolikusan fájdalmas a Fidesz számára, elveszett. Egyes ellenzéki pártok már előrehozott választásokat követelnek. A Policy Agenda azt vizsgálta meg, hogy milyen forgatókönyvek közül választhat a Fidesz vezérkara, és mire kell számítani az elkövetkező hónapokban.

2015. 02. 25.  Folytatás

Merkel és Putyin után: túl van rajta a kormány

Az első félév meghatározó belpolitikai ügye volt a német kancellár és az orosz elnök látogatása, valamint az azt övező vita. A Policy Agenda elemzése szerint a kormányra nézve a legjobb olvasata a történetnek, hogy túl vannak rajta, de az ellenzék sem profitált ezekből a látogatásokból.

2015. 02. 18.  Folytatás

Simicska „halálos veszélyt” jelent a Fideszre

Az elmúlt napok legmeghatározóbb belpolitikai eseménye egyértelműen a Fideszen belüli hatalmi harc kirobbanása volt. Sok mindent nem lehet pontosan előre látni, így a konfliktus kárait, kimenetelét, időtávját. A Policy Agenda azt vizsgálta meg, hogy a helyzet milyen azonnali problémákat okoz a miniszterelnök és a Fidesz számára.

2015. 02. 11.  Folytatás

Policy Agenda - Gazdasági Fejlődés Index: megtorpanás a gazdaságban

A Policy Agenda 2010 óta számított Gazdasági Fejlődés Indexe ( GFI ) 2014. IV. negyedévében 0,98 azaz - az index harmadik negyedévi visszaesése ( - 0,29) után nem romlott tovább. A növekedési kilátások bizonytalanok, az üzleti környezet kiszámíthatatlannak tűnik, a pénzügyi szektor teljesítménye érezhetően csökkenni fog.

2015. 02. 04.  Folytatás

Egészségügyi átalakítás eredménye: többet költünk gyógyszerre, mint négy éve

Az elmúlt napokban egyre több cikk jelenik meg a tervezett egészségügyi reformról. Az előző kormányzati ciklusban a fenntartói rendszer átalakítása, illetve az egészségügyi kiadások közül jelentősnek számító gyógyszerkassza megnyirbálása már megtörtént. A Policy Agenda azt vizsgálta meg, hogy az utóbbi területen a kormány milyen változásokat akart elérni, és annak mi lett az eredménye.

2015. 01. 28.  Folytatás