Választás 2014: Ki győzött a falvakban ?

Policy Agenda kutatás

Az országgyűlési választások eredményeit tekintve három részre szakadt az ország. Budapesten kiegyenlítettek az erőviszonyok a kormánypártok és a kormányváltó szövetséget alkotó pártok között. A községekben ugyanakkor a baloldali pártok már csak a harmadik erőt képviselik. A Policy Agenda azt vizsgálta, hogy mi lehet a falvak és a főváros közötti jelentős különbség mögött, és mi befolyásolhatta a szavazókat.

2014. 04. 16.  Folytatás

Konferencia a Policy Agenda és a Friedrich Ebert Alapítvány szervezésében

A Policy Agenda és a Friedrich Ebert Alapítvány szervezésében 2014. április 25-én 14 órától "Alapjövedelem, közmunka, segélyezés - Dilemmáktársadalmi felelősségvállalásról" címmel konferenciát tartunk a VIII. kerületben, a Múzeum u. 7. alatt.

A rendezvényen felszólal Andor László EU-s biztos, Závecz Tibor (IPSOS), Pataky Péter (Magyar Szakszervezeti Szövetség), Boda György (Corvinus). Az esemény zárásaként közéleti gondolkodók, véleményvezérek, újságírók részvételével tartunk kerekasztal-beszélgetést.

Az esemény nyilvános, és mindenkit szeretettel várunk!

A részletes programot a kattintás után olvashatja el.

2014. 04. 10.  Folytatás

Javult az IBS-Policy Agenda KKV konjunktúra indexe

Az IBS – Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Policy Agenda által készített KKV Konjunktúra Index értéke ismét emelkedett az előző negyedévhez képest. Az adatok azt mutatják, hogy a cégvezetői várakozások meghaladták a 3 évvel ezelőtti szintet, és remény van arra, hogy tartós tud maradni ez a hangulat. A beruházási kedv ugyanakkor még alacsonynak számít, és ez óvatosságra ad okot.

2014. 04. 09.  Folytatás

Megjelent a Policy Agenda legújabb könyve!

Ezt hozta a fülkeforradalom! címmel megjelent a Policy Agenda legújabb könyve. Mától kapható online, és a főbb könyvesboltokban.

Érdemes elolvasni elemzőink írásait az elmúlt négy év gazdaságpolitikájáról, társadalmi változásairól, és a politikai helyzet alakulásáról. Vendégszerzőnk, Molnár István professzor, Levél a távolból címmel megjelent írása könyörtelen képet ad rólunk, a magyar valóságról egy amerikában élő, és oktató magyar ember szemével. Gondolataival lehet egyetérteni, vagy vitatkozni, de semleges biztosan nem marad az olvasó a néha könyörtelenül bántó sorok után.

2014. 04. 03.  Folytatás

KKV-kutatás: közepest sem kapott a kormány

A választásokon induló pártok egyik központi gazdasági elképzelése a magyar kis- és középvállalkozások helyzetének javítása. Ennek kapcsán a Policy Agenda megkérdezte a cégvezetők véleményét az elmúlt négy év gazdaságpolitikájáról, az általuk szükségesnek tartott változtatásokról. Jelentősen megosztottak a cégvezetők abban, hogy szükség van e kormányváltásra.

2014. 04. 02.  Folytatás